Lååång dag!!

Kan ju börja med med inlägget som försvann men mera kortfattat.
Fredag: Jobb... Sen hem för att festa med marcus och hans vänner. Och jag drack öl för första gången på ca 6 år och tyckte att det var helt ok... =) Marcus och Johan sov här.

Lördag: Vaknade ganska tidigt.... Gjorde värsta frukosten till Marcus och Johan. Men jag glömde ju bort mig själv.... Kom på det på eftermiddan när magen börja kurra. Va ju sååå inne i att dom skulle bli mätta och belåtna... Vilket dom oxå vart =).
Sen åkte jag för att träffa Bästis och Elsa =). Så där va jag nästan hela dan... =) Sååå kul att se dom.
Sen efter det så åkte jag och Malin till Marieberg för att hitta nån fin klänning att ha på sig nästa helg, då jag och Marcus ska på julbord med hans jobb.... Hittade  en sååååå fin klännig... Men jag kände att jag inte hade råd med 500 kr för nåt jag vet med mig att jag bara kommer att använda 1 gång. Så det struntade jag i det. Men sen på kvällen kom jag ju på den briljanta iden att jag kan ju låna lillasysters balklänning... den är ju jätte fin =) Så den ska hon skicka upp imorgon till mig =) Sen på kvällen så åkte jag och hämtade Marcus som ville ha vi skulle ha en myskväll.... Ja,d et hade vi oxå i ca 3 timmar sen fick jag natta han redan kl 21.00.... men jag klarade mig ändå =)

Och i morse så fick Marcus för sig att detvar skyltsöndag kl 09.00..... Jag försökte att förklara att det inte är förrän på kvällen. Men han trodde inte på mig så vi åkte upp på stan och så va kl ca 10.00.... Allt va stängt och inte en människa på stan.... Då vart han lite sur =) Hahaha.
Sen åkte vi och käka lite frukost och sen hem till Johan och Linda i Kumla.... Drack kaffe och pratade. sen for vi iväg till Ikea, köpte mig en ny pall till badrummet så jag ser upp till spegeln=) Och 400 värme ljus och lite till =).
Sen till Bauhause (eller hur det nu stavas) och sen hem till Johan och Linda igen för att käka Tacos.... Sen for vi hem.... Kastade in grejerna och gick upp på stan för att hämta min cykel. Iväg till sjukhuset för att säga hejdå till pappa som åker till Fogdehyttan Igen..... Skönt... Nu blir det lugnt på jul och nyår för mig =) Nu sitter han ju ca 8-10 mil ifrån mig =)
Sen iväg till videobiljarden för att sola i deras nya solarium... det var en upplevelse. Det pratade med mig och sprutade både dofter och vatten på mig.... Hihi. Vart lite chockad först med sen gick det bra. Va ju inte riktigt bereed ¨på att det skulle komma =)
Sen hem till Marcus för att säga puss och godnatt och även lämna lite snus till han =).
Och sist hem för att duscha och uppdatera er...... =)

Nu är det bara 1 vecka kvar på praktiken =) Känns skönt tycker jag... saknar skolan...
Men nu vart kl väldigt mycke helt plötsligt..... Nu är det sängens om gäller....

Puss och godnatt

// Petra


Jävla skit..........

Hade skrivit ett jätte långt inlägg...... Sen när jag skulle publicera det så vart det error.... Och nu är allt borta =(
Ååååååå......va trött jag blir.
Orkar inte skriva om allt. Får se om jag tar allt i morgon i stället.

Puss och godnatt

// Petra

Glad!!

Har äntligen fått träffat min BÄSTIS =)
Det är Malin (bästis) och hennes dotter Elsa på kortet i förra inlägget.

Så idag så va jag Malin, Elsa och Totte (pappa) på stan och vandrade. Sen gick vi hem till Malins pappa och fikade lite!!!
Sen var det bara för mig att åke hemm och byta om. Jag skulle jobba, så nu sitter jag på jobbet och väntar på att Kusin ska komma och hämta mig. Bussen kommer sååå sent. och Marcus sitter och festar med sina kompisar och ville att jag skulle komma så fort jag hade slutat. Så då va Kusin snäll och ställde upp och hämta mig =)
TACK KUSIN =)

Och i morgon hoppas jag på att få träffa mina underbara älsklingar (Malin och Elsa) Såååå mycke som det bara går =) Men dom ska fira lill julafton med bröder och systrar eftersom att alla bor på olika håll. Så dom tar det nu =). Men det finns nog tid över till mig oxå =)

har varit och träffat  barnen en sväng nu på kvällen. Hade jobbat undan så snabbt så jag hade en timme till godo. Så då hämtade jag barnen i jobb bilen hos farmor och farfar. Vilket dom tyckte va jätte roligt att få åka med Petra. Dom frågar alltid om dom får åka med mig. Sen vill dom alltid bo hos mig oxå =) Dom är såå himla söta mina små barn =)

Nej nu ska jag nog göra det sista och sen hem för att byta om.

Skriver mer i morgon.

Puss på er

// Petra

Trött, trött, trött

Förstår inte varför jag är sååå trött hela tiden....

Idag på praktiekn så va jag var till kl 16.00. Jag och Nina va med arb terapeuten. Vi hade inte så mycke att göra innan vi skulle till avd 2 & 3, så vi la oss i avslappningsrummet =)
Där har dom en vatten säng med nåt konstigt täcke som består av kulor..... skön atmosfär och lugn music. Det var riktigt avslappnande.... Faktiskt. Men det gick inte att ligga där för länge för då hade vi somnat =).

Sen gick vi till avdelaningarna och gjorde strutar, såna där som man hade godis i förr i tiden =) Dom vart riktigt fina =).

Sen åkte jag hem och packade ihop Marcus tvätt och åkte med den till han.
Va väl inte det trevligaste sällskapet idag. Somnade i soffan och sov ca 3 timmar. sen åkte jag hem =) Han vart lite lessen, ville ju att jag skulle stanna men jag ville hem och laga mat och sova =) Så han fick nöja sig med mitt besök =)
Vi kanske ska leka i morgon så han klara sig nog =)

Nu sitter min älskade Bästis i bilen på väg hit =) Ska bli såååå kul att se henne och familjen =) Längtar sååå =).
Så min helg går åt till att bara finnas för henne =) Har ju inte träffat henne sen i april. Så nu är det dax =)

Nej nu ska jag natta så kanske jag inte är sååå trött i morgon.

Puss och godnatt

// Petra




Mina Finaste =) Love you

Tvätt!!!

Ídag när jag kome hem från praktiekn så hade jag tvättid =( Usch jag va inge sugen på att tvätta idag. Men gör jag inte det så skulle det bli sååå mycke. Så jag tog tag i mig själv och tvättade =)

Sen ringde pappa. han sitter just nu på beroendecentrum.... Ska vara där tills på fredag. Och fredag morgon kommer soc till honom. Så det verkar som om att han kommer att få en lägenhet nu =). Skönt så slipper jag ta hand om han =)

Och när jag satt hos pappa så ringer Marcus.... Fanns ingen tvättid hos han så han undrade om jag hade nån tid?! Och snäll som jag är åker jag och hämtar hans tvätt. Bokar en till tid och tvättar hans kläder oxå.... =) Tänk vad skulle dom göra utan mig?! =)

Dom skulle nog inte klara sig många dar... Hahaha. Nu är det inte mycke kvar på denna arbetsvecka.... Skönt =).

Och så kanske min älskade BÄSTIS kommer till helgen oxå *HOPPAS*
Näsat helg så ska jag på julbord med Marcus jobb och äta vilt julbord =)
Och helgen efter det så är det klassfest.... Mycke nu =) Men kul att det händer saker.

Nej nu ska jag ner och hämta det sista av Marcus tvätt, sen är det sängen som gäller =)

Puss och godnatt

// Petra

Praktiken....

Praktiken idag gick jätte bra =) Ingen sa nåt om det och alla va jätte trevliga.
En av tjejerna flyttade igår och min sångerska flyttar i morgon =( Vi har redan fått 2 nya tjejer.... Den ena är Väldigt lugn... och den andra har jag knappt sett.
Fick vara med på ett soc. möte idag. Det var kul att se hur det går till... men jag kan nog säga att jag inte tyckte att dom kom fram till sååå mycke.
Åker man ända från Uppsala för att han ett möte så tycker jag att man kan komma fram till några saker... det enda som dom kom fram till va att tjejen skulle fundera ut om det fanns nåt annat hem och skulle kunna tänka sig att flytta till. det kunde dom lika gärna ha tagit via telefon. Men det är ju min åsikt!!!!

Frågade Marcus idag om vi ksulle åka till ikea, men han tyckte inte att det var sååå smart då det är lönedag i dag... Bra tänkt Marcus =)
Så jag åkte till Eurostop i stället före att handla lite mat till oss..... Gissa om det var mycke folk!!!! Så jag är nog ganska glad att vi inte åkte till ikea =)

När jag kommer till Marcus så tappade vi upp ett bad och kröp ner där.... Problemet är ju att han har världens minsta badkar och jag har ett JÄTTE stort =) Så det vart lite trångt. Men det var mysigt ändå =)
Sen så skulle vi laga mat tillsammans..... Tomat och basilika soppa med pasta, Mmm. Och jag ger mig på att skala lök. Marcus hade precis slipat sin kniv, Och gissa vad jag gör då!!?? Jag skär av en bit av fingret.... det bara sprutade blod... Men Marcus va sååå duktig och stoppa flödet och la om det jätte fint =) Han är sååå duktig min lilla Marcus =)

Sen efter maten vart vi sååå mätta så vi kröp ner i spffan och myste lite.
Sen vart det natten, så jag stoppade om Marcus och natta han innan jag gick hem.
Så nu sitter jag är redo för min nattsömn. Ska bara skriva klar dom sista raderna, sen blir det natten. Är sååå himla trött nu. =)

Så godnatt med er min kära läsare =)

Puss puss

// Petra

Skola!!!

Idag så har det varit skola.... Det var sååå där. kul att träffa klasskamraterna men onödigt att vara där. Hände inte såå mycke, förutom att sitta och prata om sina problem i vardagen. Kan bli såååååååååååååå trött på vissa i klassen som sitter och traglar om sammas saker hela tiden. Men men så kan det vara.

Känns lite sådär att gå till praktiken i morgon. Vi får se hur det blir. Skulle hellre vara hemma och fixa =) Men det ska nog gå bra.

Pratade med min hyresvärd i dag om min värme. Dom skulle genast kolla upp det. men när jag kom hem så var det fortfarande kallt. Men dom kanske gör nåt åt det i morgon. Nån rörmockare eller va det var skulle komma i morgon. Ska ringa i morgon igen.

Lagade riktig mat idag för första gången på länge =). Kyckling med ris och hemma gjord currysås.... Usch vad ÄCKLIGT det vart. Va inte så mycke smak. Skulle ju ha matlåda i morgon. Men det för nog bli nåt annat... Kan ju byta ut såsen mot bearnaise sås så kanske det smakar bättre =)

Nu börjar nya Beverly hills, så det ska jag nog se.

Ger en rapport i morgon om hur det var på praktiken =)

Puss på er så länge =)

// Petra

Fryser!!!

Jag fryser som bara den!!! Det är svin kallt ute!! Och ju kallare det är ute desto kallare blir det inne.... Måste ta tag i att ringa min hyresvärd i morgon. Jag kan inte ha det sååå här en vinter till. Jag vägrar att sitta och frysa en jul till....

Har jobbat idag.... Va inte sååå peppade i morse men det gick över efter att man kommit till jobbet.
Men attans att det har varit kallt och halt... Usch och fy. Jag tror att jag antingen ska göra som björnarna och gå i ide när det är vinter eller så skaffar jag mig ett hus någonstans där det är varm och flyr från sverige, när det är kallt =)
Ska fundera på hur jag ska göra med det=)

När jag väl kom hem så tappade jag upp ett VARMT bad. Marcus va här på 2 sek =). Han hade varit och spelat bandy med killarna på Lången. Helt galna med det är tydligen ca 5 cm is. Så vi kröp ner i det varma vattnet och mös lite =) Såååå skönt. Man vart så varm och tinad i hela kroppen.

Nu sitter jag här i min soffa och har precis ätit pannkaka =) Mmmm, det var mummsigt =)

Väntar på att Theresa ska komma. Vi ska byta lite bilder från våran kryssning =) Ska bli kul att se vad hon fick med på bild som inte jag fick.

I Morgon så är det skola, Ska bli kul att träffa alla igen. 

Nej nu kom Theresa...... Skriver mer i morgon.

Puss och godnatt

// Petra

VIP

Igår va jag chaufför åt Kusin.... Släppte av han på festen Och åkte sen för att hämta Malin.

Vi va ute och åkte en tag, sen vart det såå tråkigt att vi åkte hem till Marcus och våldgästade han =)
Han va ju inte mycke till sällskap, då han satt och spelade tv-spel med Johan =) Men vi fick oxå va med =). Svårt var det ... förstår inte att dom skan sitta och spela det där dag ut och dag in =)

Nångång runt 2 tiden på natten så fick jag medd av kuisn som sa att han va på sitt favorit ställe.... AKUTEN.... Jag och Malin bara suckade och åkte dit för att se hur det var med honom...... Han va relativt snygg denna gång.... Hahahaha.
Det var flera gäng som kom in till akuten, så dom fick skilja på alla och sätta "gängen" i varsina rum =)
Men det var inge fara med Kusins "gäng" värre var det nog med folket från pakistan..... =) Försår inte staten att man inte kan ta in vilket skit som helst i landet....??? Nej, jag orkar inte reta upp mig på det idag.... =) så jag besparar er det utlägget =)

Frid och fröjd vart det iaf. Hem med Kusin och sen hem till min älskade säng... Somnade strax efter 05.00.

Vaknar hastigt av att telefonen ringer då är kl ca 09.45.... Inte sovit sååå många timmar.
Då var det Marianne som ringde och bad mig ringa upp pappa som inte mådde såå bra. Vilket jag gör.... Han har känningar i bröstet och vill att jag ska hjälpa han in till sjukhuset.... Han lät inte såå dålig. Men "snäll" "Dum" som man är så åker jag för att hämta  honom. När jag väl kommer fram såå har personalen ringt ambulansen då det har blivit sämre. Jag åker till AKUTEN och inväntar pappa..... Han har bra värden och EKG. Så det var nog ingen fara han ville nog ha lite uppmärksamhet =) Han är som ett litet barn... Väl inne på akuten så försöker han att fejka framn spyer och kramper mm mm. Jag tyckte att det var såååååå himla pinsamt så då åkte jag hem.....

Så jag ska fixa VIP kort nu, så det går fortare att få hjälp och fortare att komma därifrån =)
Känns som om jag har bott på akuten det senaste dygnet.... =) Så nu får det vara bra på ett tag =) Inget mer sjukhus nu.... Det var ju inte längesen jag satt med söta lilla Theresa och vänta på att hon skulle få sig ett par kryckor så vi kunde stappla oss hemmåt =)

Så nu ska jag nog ta och vila lite, så kanske man kan få igen lite sömn...... I morgon så ska jag ju upp kl 06.00 då jag ska jobba... Har ingen lust alls. Men pengarna behövs så det är bara att gilla läget =).

Kanske skriver mer i kväll eller så tar jag det i morgon....

Puss på er mina läsare =)

// Petra

PS: Säg nu inget till Kusin.... han blir sååå arg då. Bättre att låta han vara. =) DS.

Jobbet!!

Sitter just nu på jobbet och väntar på att arbetet ska dra igång!!! Åkte hit 1 timme tidigare för att läsa igenom rapporter, doc it  mm.

I Tisdags sååå va jag lite nere, så då åkte jag till Malin som fick färga mitt hår, då vart det lite bättre. V anog bara trött på vädret =)

det har inte hänt så mycke på praktiken. Många utav tjejerna va på info igår... Dom kollade alternativa ställen som ska vidare till sen efter Runagården. Så det var bara 3 st tjejer kvar igår. Lungt och skönt =)
Idag har jag inte varit på praktiken..... Hände saker igår som gjorde att jag inte orkade ta mig dit idag!!! Men det är något som jag får orda upp i morgon.... Jobbigt att vänta 2 dagar. men sånt är livet. Nu är det ju inte så långt kvar iaf =)

Jag fick bort min tur på juldgaen och nyårsdagen iaf. Sen får vi se om jag ska jobba julafton.... Det märker jag nog sen =)
Få även gå kvar på mitt schema nästa år oxå.... JIPPI... skönt då vet man att det ordnar sig iaf. Dom kan ha lagt till en tur på mig, men det gör mig ingenting =) 

Nu är jag väldigt hungrig.... men det är inte mat förrän strax innan 19.00. Jag ska nog klara det =) det finns ju vatten att mätta sig med sååå länge =)

nej nu ska jag nog ta och jobba lite tror jag.... ska ju till min älskade tant.... Tycker såå mycke om henne och det är ju tur att det är ömsesidigt..... =)

nej kanske skriver mer ikväll eller i morgon =)

Puss puss

// Petra

Happy =)

Lördan satt jag hemma på kvällen... Sen kom kusin och Therese....  Sen på natten kom Marcus =) Han skulle  sova här med mig =) Såååå mysigt!!

På söndagen så åkte jag till siv och Tomas och hälsade på Torsten.... Marcus åkte till Hagsten och drack kaffe..... Sen åkte vi och handlade lite. Och sen hem till mig för att laga JANSSONS FRESTELSE....Mmmm det va gott. Vart lite potatis över så då gjorde Marcus rösti, det vart oxå jätte gott =)

Idag så har jag varit på föreläsning hela dan... Handlade om övergrepp på unga pojkar och om Den goda sexualiteten.

Den goda sexualiteten va skit bra föreläsning Med Mia Börjesson. Henne kan jag varmt rekommendera att gå på när hon har nån föreläsning. Skit rolig va hon.....

Nu är det nog klart att vi 2 har blivit 1 igen =) <3 <3 <3
Han va lite osäker först  men vi får se hur det utvecklar sig..... Vi får ta en dag i taget.... =) Jag är iaf väldigt glad och lycklig =)....

Nu måste jag ner till tvätten......

Puss och godnatt

// Petra

Inget speciellt!!!

Har inte gjort sååå mycke idag....

Vaknade 12.20.... Förstår inte att jag sov sååå länge. Men det kan ju bero på alkoholen igår =)

Jag och Malin satt här hemma hos mig och festade lite. Sen gick vi vidare till Pitchers och där träffade vi Karin och Sigrid. Sen vart det krogen.... 18 års disko... =( Men va gör man inte för sina vänner. Malins lillebror va där och firade att han klarade körkortet =) GRATTIS GRATTIS Marcus =)
Kom hem ca 02.30, Dyngsur..... Det var som om jag hade badat med kläderna på.... Tur att man bara skulle hem =)

Gick upp och duschade och åkte till Marcus. Sen har jag varit där hela dan.... Och bara slöat.... =)

Han ska på konser idag på Club 700. Så jag har klippt och gjort han fin. Sen kom hans kompis Johan... Så då satte dom igång att spela tv spel. Då passade jag på att åka hem =)
Och här sitter jag. Ska kanske köra hem Johan i natt... vi får se... Annars så kanske jag hälsar på kusin... Jaja, vi får se vad som händer.

Uppdaterar mer sen el i morgon

Puss puss

// Petra

Ledig =)

Har inte hunnit med att skriva dom sista dagarna..... Har kommit hem sent och lagt mig nästan på en gång!!!

Va på praktiken ons kväll.... Kvällen va långsam då oxå men inte lika som på tisdagen..... Vi hittade på lite mer saker med tjejerna på ons. Vi bakade och gjorde hudvård =) Så det fick ju tiden att gå lite snabbare =)
Det vart lite läskigt på onsdagen.... en av tjejerna klappade ihop 2 ggr under kvällen.... Hon fick blodtrycksfall.... Det bara small.... Lite läskigt men där fick jag använda mig av min undersköterske utb iaf, så det var ju bra på ett sätt =).

Torsdagen.... Praktik på dan jobb påkvällen.... Med andra ord hel dag..... Funkade helt ok.  Eftersom att jag fick vara ledig idag....
Va lite rörigt på båda ställena igår. Vår föreståndare va sjuk på praktiken, så alla planer vi hade fick vi göra om. Vi får ju inte ta några beslut själva utan allt ska gå genom föreståndaren. Sen så va en i personalen sjuk..... Dom ringde 17 personer och INGEN kunde komma in och jobba.... Varför finns dom då på listan..... Ingen vill jobba.... Konstigt!!!!

Sen på jobbet så är all ordinarie personal på konferans.... Så det vart lite rörigt då jag fick jobba med en som inte har deligering. En hade inte varit i hovsta på flera år,och den tredje har jobbat sen i början på hösten.... allt gick jätte bra.... men det enda som va var att ordinare personal hade lagt mediciner och insulin på hon som inte har nån deligering.... Så det vart att planera om hela kvällen.... Vi löste det tillsut =)

Sen efter jobbet så skulle jag hem till Marcus för han skulle hjälpa mig med att spraya mig ( Brun utan sol) Men när jag kommer dit så ville han titta på nåt program, och sen sova.... Så han ville att jag skulle komma bara för att mysa lite =) Så det var ju mysigt iaf. Jag gjorde ordning i sängen... Vi la oss, jag låg och strök på han tills han somnade =) Sen smet jag hem.... Men han somnade iaf skönt =) Min lilla mys pojke =)

Jaha, idag då.... Skit väder.... Det bara regnar och regnar. Idag så ska vi ut och festa lite. Har ingen lust alls.... Men vad gör man inte för sina vänner =) Vi får se,d et brukar bli roligt när man väl kommer i dit.... Vi får hoppas på det iaf.

jag ger en uppdatering om det i morgon.

Så på återseende

Puss puss

// Petra

Slut!!!

Jag är helt slut...... Har varit en tuff och seg dag.
På morgonen satt jag bara hemma innan jag skulle dra mig iväg till praktiken. Va trött redan då....

När jag kliver in på avd så blir en av tjejerna helt galen.... Hon sparkar sönder dörrar, kallar personalen saker som jag inte ens tänker skriva här.... Helt jävla galen vart hon..... Så vi drog in på hennes frigång = man får lämna avd i 30 min men måste stanna inom runnagårdens område. Och det vart det ju inte bättre av.... Ännu mer skrik och smällar i dörrar. men det lugnade ner sig efter ett tag. Sen var det bra.

Det har varit mycke gråt och förtvivlan idag. En tjej hade fått ned slag på att komma till ett behandlingshem som hon verkligen ville till, och det tog jätte hårt på henne.
En annan ville bara försvinna, då hon har djupa depressioner.  Men jag satte mig ner med tjejerna en och en och pratade lite och gav dom lite tips och råd på vad man kan göra i depressions stunderna... Vilket hjälpte henne lite iaf.
Gav den andra tjejen tips på vart hon kan söka mer och satt bara och lyssnade..... Då släppte hon på sig väldigt mycke =)

En helt underbar tjej med så mycke ambitioner. Förstår inte hur hon kom in i missbruket!! Men hon börjar att fatta lite vad hon hade då, så hon har kommit en bit på vägen... Så det känns ju skönt.
Hon sa även att sen första dan jag klev in på avd så gillade hon mig. Hon tycker om att prata med mig och gillar att jag bara lyssnar och ger enstaka råd ibland. Hon önskade att hon hade träffat mig på utsida och fått mig som vän =) Vilket känns väldigt kul att höra.
Hon va lite avundsjuk på mina och min familj som fick ha mig i sitt liv =) Så tänk på det alla ni som finns i mitt liv... Hihi =)

Sen har det bara varit jätte segt idag.... Klockan har gått såååååååååå sakta. Annars så brukar ju dagarna bara flyta på....
Ska göra kväll imorgon oxå, känns sådär. men det ska nog gå bra.... =)

Nu är klockan snart 23.00 så det är nog dax hoppa i säng....

Puss och godnatt

// Petra


Nöjd =)

Dagen har gått fort.... På praktiken var det segt idag.... Bragi kom ju som sagt vid 11.00 så vi hade samtal med han fram till lunch. Sen så va vi på en föreläsning om relationer..... Ganska passande idag =). Så jag fick lära mig en del där oxå =)

Sen efter praktiken så åkte jag hem och bokade tvättid... Fick en på en gång =). Sen vart det STOR städning av mitt hem. Vände upp och ner på alla mina möbler, så nu är det kliniskt rent =) Sååå skönt.....
Sen tände jag ljus i HELA lägenheten, sååå mysigt =)

Sen lagade jag lite mat och handlade lite mat till morgondagen. ska göra kväll på praktiken imorgon, det ska bli kul att se vad dom gör på kvällarna där =)

Pratade med pappas soc. tant i dag..... Åååå hon va så jävla otrevlig.... Sa att jag inte ska bry mig om honom och att dom inte heller bryr sig.... *ARG*
Sen så påpekade jag att alla skiter i oss anhöriga... och att det var dåligt utav dom att inte kolla läget med oss.... Och det bad hon om ursäkt för, det hade hon inte tänkt på!!! Hon sa att hon själv va barn till missbrukare, så då borde hon ju fatta lite tycker man ju.... Men icke!!! Hon skulle ordna nån som jag kunde prata med.... Jaha, nån på soc. då eller??? För då vet jag inte om jag går dit.... Kan kanske ge det en chans men efter denna helg så har jag inte mycke till övers för dom........ Så vi får se vad som händer!!!!

Med pappa är det lugnt iaf. Soc. tanten hade pratat med pappa idag så han står i kö på hjorten nu. ett stödboende, liknande som Gnistan, förutom att du inte får komma dit påverkad.... så det är ju bra... det var ju det boendet jag ville att han skulle ha från början, innan han fick det på Gnistan..... men men. Varför lyssna på mig??  Dom lyssnar mer på pappa som är alkolist, som kan manipulera dom flera gånger om.... Dom är himla smarta dom på soc..... =)
 
Undra va dom gick för utbildning för att få jobb där.... Hur man lär sig att svara i telefon och skriva under ett papper. Meriterande om du är otrevlig och heller fikar än att ta tag i problemen..... Grattis du får jobbet =) Hahahaha..... ja ibland undrar man ju.... Hahaha....

Nu är kl snart 22.00... Och jag borde ju lägga mig som vanligt, men jag har ju faktiskt sovmorgon i morgon.... Börjar ju inte förrän kl 14.00. Jaja, sängen blir det nog iaf.

Nu kan jag ju inte titta på film innan jag ska sova för Marcus har ju lånat min tv..... Så det blir mina kära böcker.... men dom är oxå väldigt bra. Lotta Thell.... Hennes berättelse om sitt liv som missbrukare... Kan jag varmt rekommendera.

Nej nu får det vara bra för idag!!!

Puss och godnatt

// Petra

söndag.....

Denna dag har varit lite bättre.

Jag och Marcus tog det lugnt på morgonen, vi kollade lite på tv, jag läste lite. Sen åkte vi upp på stan en sväng och gick och tittade lite där. sen åkte vi och handlade lite mat.... Så nu har jag nog matlåda i en vecka =)

Pappa då.... Jodå, det är ganska lugnt efter omständigheterna i natt. Han höll på att bli knivskuren i halsen i natt.
Han va och nån kompis till han i vivalla.... det va pappa, Marianne, Gabbe tror jag han heter som bor där och gabbes morbror. Gabbe och morbrorn satt och festade medans pappa och Marianne gick och la sig. senare kommer gabbe in och bad pappa att ställa sig upp.... vilket han oxå gjorde. Då kommer det en kniv svingande vid hans strupe, som tur var så va han nykter så han, hannkasta sig undan kniven. Men morbrorn däremot hade fått ordentligt med stryk, så pappa fick ringa 112, så både ambulans och polis fick komma.
Jag pratade med Malin när det kommer förbi 4 st polis bilar med blåljus och hela kittet. Och vii vart ju som vanligt nyfikna,men jag läste det inte förrän idag..... efter att jag hade pratat med pappa.
Så han och Marianne har suttit i föhör hela natten och sen fick dom köra pappa till akutpsyk för han va såååå chockad. Och när jag pratade med honom i morse så va han hos en anna kompis..... Men det ska nog ordna sig... (hoppas jag).
Ska ju som sagt ringa till pappas soc.tant i morgon och ställa lite krav... Vi får se hur det går......

Nej nu ska jag försöka att läsa ut min bok... Min älskade moster ska låna den.... Men jag har bara ca 40 sidor kva nu =)

Sen ska jag vara i säng senast kl 22 idag oxå..... Det är ju praktik i morgon =) Och sen kommer ju Bragi (min lärare) och hälsar på....

Så på återseende....

Puss puss

// Petra

SKIT DAG!!

Dagen började bra.... Jag och Marcus va ute och gick i oset på morgonen, vilket var jätte skönt. Sen åkte vi hem till han en sväng. Där somnade och sov i 2 timmar =) Sen vart det mat. Marcus satte sig och spela och jag gick til Malin en sväng.

Väl där pratade jag med pappa.... HAn är uteliggare IGEN. Han har tydligen hotat personalen på boendet där han bor så nu är han portad därifrån. Och dom kommer inte att göra nåt åt det förrän på torsdag... och tills dess så ska han strosa omkring på stan utan mat och pengar. Jag vet att han får skylla sig själv. Men det är ju mig han ringer till.... SUCK.
Jag ringde till socialjouren för att se om dom kunde hjälpa mig med pappa så jag slipper att ta hela lasset själv.... Men icke. Dom tyckte inte att det var deras sak och inte min heller. Nej det är inte min sak att ta hand om. Men som jag sa så är det mig han ringer och berättar att han ska sova på gatan mm mm. Och klart att han tycker synd om sig själv, men JAG då??
Finns det ingen som kan ta hand om han.... Sätt han långt uppe i norrland eller långt nere i skåne, så slipper jag.
Som sagt soc ville inte hjälpa mig, så jag ringer till Gnistan där han bor och dom kommer ju som sagt inte bry sig om det förrän på torsdag. Så då ringer jag sjukhuset för att se om dom på nåt sätt kan hjälpa till.... Men icke.
Han är nykter idag... Men han har inte ätit el sovit på flera dagar och mår skit just nu, jag hörde på han att han inte mådde så bra.... Jag brukar inte hjälpa han så här mycke. Men han är faktiskt en människa han oxå, tro det eller ej. Man kan inte bara skita i en människa. Bara slänga ut han på gatan utan kläder, pengar och tak för natten.
Visst han har gjort bort sig nu och tidigare oxå men nån måtta får det väl vara.

Jag har berättat för alla hur min situation ser ut och dom bara rycker på sina axlar och menar att det skiter väl vi i. Det enda dom säger är att jag inte ska ta hand om han men att det tänker inte dom heller.
Men det är ju det jag menar.... Jag kan inte ta hand om min egen pappa, det är han som ska ta hand om mig. Och det har jag sagt till dom, att dom måste ta han annars så blir det mig han hänger på till slut iaf.

JAG ORKAR INTE MER NU................................ JÄVLA SKIT..................... NÄR SKA DETTA SLUTA????

Det är inte bara han som råkar illa ut, det gör alla vi andra i hans omgivning oxå men det är det ingen som tänker på.
Alla tänker på missbrukarna men vem tänker på oss anhöriga då?? Är det nån som hör av sig till oss?? Nej det har dom aldrig tänkt på. Dom som sitter på soc har ju inge utb till att ta hand om missbrukare..... Dom fattar ju inte hur det fungerar och hur dom tänker....

Måste det sluta med att JAG ska flytta??? Det vill jag inte, är det inte bättre då att flytta på pappa LÅNGT LÅNGT härifrån??!! Då har dom hjälp mig och pappa kommer i från sina supar kompisar här... Han känner ingen som bor uppåt eller neråt så vad är problemet??? Men det är ju synd att använda huvet i såna situationer!!!!

Jag är bara såååååå jävla trött på detta just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen......
Alla säger åt mig att inte bry mig. Men då kan jag säga att det är inte sååå jävla lätt atta bara skita i. Om dom hade varit i min situation så hade nog dom känt samma sak.

Pappa frågade sista gången jag pratade med honom om han kunde ligga över här. Men det går ju inte, vist han va nykter men det hjälper inte..... Släpper jag på mig ikväll så kommer jag att göra det igen, och han kommer att fortsätta ringa mig.... Och det sa jag oxå. Vet inte riktigt om han förstod, men så är det. Vet inte vart han sover inatt, och klart att jag känner oro, Men vad kan jag göra..... Ingenting!!! Hoppas att han har det varmt och att han har fått nåt i magen iaf......
Men det återstår att se i morgon.......

TYCKER BARA ATT DETTA ÄR SÅÅÅÅ JOBBIGT............. Men förhoppningvis nån gång i livet så kommer det att ordna sig.

Jag får ringa pappas soc tant på måndag och berätta min situation, sen skiter jag i hur dom gör men dom får ta tag i det NU.... Inte för pappas skull utan för min. Jag säger det igen..................... NU FÅR DET VARA NOG.

Nu ska jag gå och lägga mig brevid Marcus som ligger och sover såå söt i sängen..... =)
Alltid nåt att glädjas över =)

Puss och godnatt...

// Petra

Mycke att göra =)

Känner ibland att jag inte hinner med allt jag skulle vilja.... Men det blir väl så nu i några veckor då jag har min praktik =)
Jag trivs fortfarande jättebra och jag tror nu att det bara blir bättre och bättre =)

"Våra tjejer" är sååå begåvade. Idag så fick jag lyssna på en tjej som har skrivit egna låtar och musik, hon är bara sååååå duktig =) Fick några utav hennes låtar på cd, så nu ska här spelas =) Hon har skrivit några till låtar men inte fått dom på skiva än. men det skulle hon fixa till mig.

Tjejerna böjar att lita på mig redan, vilket känns jättekul, då pratar mer med mig och låter mig vara med på det mesta.
Och gissa om jag lär mig saker av dess tjejer, såååå roligt.
Nästa vecka ska jag jobba några kvällar oxå, det ska bli kul. Då är man mer med tjejerna. Nu på dagarna så är det ju mycke möten och föreläsningar som dom går på, så man ser ju inte så jätte mycke utav dom. Så det ska bli riktigt spännande =)

Jobbade igår.... så det vara bara att åka hem direkt efter praktiken och byta om och sen iväg igen. Samma sak idag. men jag fick lite tid över att skriva ner lite här så ni vet att jag lever =) Hihi
Känns hekt ok men jag va väldigt trött och vimmsig igår på jobbet vill jag lova =)
Jag fick för mig att jag hade några pensionärer fast jag inte hade dom, så det vart lite konstigt. jag kollade ju mina papper innan jag fick för att dessa saker. Men som tur va var Anna där och styrde upp det =) Hahahaha. Jaja, jag tror att det ska gå bätter idag.

Duktig har jag blivit oxå men att gå och lägga mig i tid. Jag har ju saom sagt, sagt 22.00 men när jag jobbar till 21.30 så går det inte riktigt så när jag jobbar har jag sagt att jag ska vara i säng senast kl 23.00 och jag har faktiskt lyckas. Även om jag inte somnar på en gång. Men jag tar fram min bok och läser några sidor sen somnar jag som en stock =)

Somnade som en stock det gjorde jag igår...... Vakande kl 05.08 i morse av att jag kom på att jag inte hade ställt väckarklockan.... Helt sjukt, så jag ställde den och sen somnade om. Konstigt att det kan bli sådär.... Hade ju inte varit såå kul om jag hade försovit mig första veckan.

Nej nu har jag inte mer tid till detta. Måste i väg till jobbet....

Puss och hej =)

// Petra

Trött!!!!

Ojojoj, vad trött man blir av att praktisera. man lär sig ju nya saker hela tiden och det tar sååååå fruktansvärt mycke på krafterna.
Idag så har jag varit med 2 tjejer till Eyrabadet och efter det så va vi på Max och åt.
De var kul och mycke uppskattat av tjejerna.
När vi kom tillbaka till avd var det bara att gå och hämta ytterligare en nykomling, så nu har vi 5 tjejer hos oss. Och vi har 6 platser.
Det åkte ju som sagt en tjej idag, vilket jag tycker va väldigt tråkigt. Det finns ju dom på avd som jag hellre hade sett åka.
Hon va sååå mysig och ville vara med på allt och ingenting. Hon va väldigt prat glad och dela med sig om allt. Henne hade jag kunnat lärt mig mycke av. Men jag hoppas att dom andra tjejerna tar till sig mig lika mycke som hon, när jag har varit där ett tag. Men det ska nog lösa sig =)

Sen va klockan så mycke så då var det bara att åka hem.
Jag la mig i soffan när jag kom hem och somnade på en gång..... Och det va ju inte så bra med tanke på att då kan jag ju inte sova inatt.... Men men, jag får göra som jag gjorde i går. Bestämma mig för att jag ska ligga i sängen prick kl 22.00.

Jag hade ju som sagt bestämt mig för att lägga mig tidigt igår.... Det var ju desperata hemmafruar igår.... och det slutar ju 21.55. Och då skulle jag gå och lägga mig. Men hoppsan jag somande visst 21.20. Jag har inte somnat såååå tidigt sen ja i vintras, så då vart jag lite chockad, så jag låg i sängen redan kl 21.40. Sen hade jag redan somnat innan kl 22.00 =)
Och som sagt det var inte igår det hände..... =) Hoppas på samma sak i dag.

I morgon så är det jobb som gäller..... Först praktik sen jobb, vi får se hur trött jag är sen när jag ska hem =) Men det ska nog gå bra. Finns ju en hel del att göra nu på jobbet då många har kommit hem från sjukhuset. Så jag hinner nog inte stanna upp och känna hur trött jag är, den smällen får jag ta när jag kommer hem.
Men jag måste ju jobba sååå mycke som möjligt denna månad, då jag bara får ca 5000kr av CSN nästa månad och det funkar ju inte.... SUCK.

Nej nu ska jag göra mig iordning så det bara är att gå och lägga sig sen när det är dax =)

Puss och godnatt på er

// Petra


Mormor!!!

Jag har sparat alla pengar från bilen.... dom räknar jag inte ens med att jag har. =)
Jag är sååå duktig så =)

Bilen fick två 2:or men det är enkla saker att fixa.... Det är bara det att det kan kosta lite, men vi får dela på det så då kostar det inte så mycke =)

Älskar dig

Puss puss

Runnagården!!!

Jaha, nu har man klarat av första dagen på praktiken idag =) Och det har gått sååå bra... Fick ett jätte bra välkomnande både från personal och dom intagna. Jag hade ju varit lite rädd för hur tjejerna skull ta mig men som sagt det gick jätte bra.
Jag har fått varit med på väldigt mycke.... Jag har gjort så mycke att jag knappt kommer ihåg vad jag har gjortt och när =) Hahaha. man vart lite trött på slutet av alla nya intryck mm. Och det sista så satte vi oss ner med Ninas chef och pratade lite om själva Runnagården. Det sista chefen säger är att jag ser helt färdig ut..... Så då fick vi gå hem =)

Och inte nog med det.... Jag har tjänat 500 kr idag på tradera. har sålt en festklänning och en vanlig enkel klänning, så det satt inte helt fel i kassan nu......  Jag som inte hade ett öre kvar knappt =)

Så nu håller jag på att laga mat och sen så ska jag iväg för att träffa Theresa en sväng.

Och Marcus ska besikta bilen idag, så vi får se hur mycke fel det är på den...... =)

Det var en liten rapport om vad som hänt idag hittils..... Kanske skriver mer ikväll... Vi får se....

Puss så länge

// Petra 

Måndag!!!

Idag så har det varit skola.... Va sådär, kul att träffa alla men ganska tråkigt att lyssna på Bragi.... han ska ju dra ut på allt hela tiden =)
Men det var väl ok ändå....
Sen efter skolan så åkte jag och handlade lite med Malin och sen hem till Marcus för att klippa han.... Sen bjöd han på middag oxå =) Mmmm det var gott

Sen va jag tvungen att åka hem för att skriva färdig min LIA rapport.... men det var inge roligt så jag skjuter på det i några dagar till =) Inte så bra, men jag vill komma till Runnagården först och kolla läget,sen är det ju lite lättare att skriva klart den =)


Nu vart det mycke här.... Telefonen ringer, och många vill prata med mig på msn......

Skriver mer i morgon efter praktiken.....

Puss och godnatt

// Petra

Glad =)

Börjar med att berätta vad som hänt under helgen =)......

På lördagen så va jag och Marcus på Marieberg.... kollade på ny soffa och matsalsbord till honom, det kommer att bli sååå fint =)

Senare på kvällen åkte jag och Malin till kyrkogården och tände ljus. Det var jätte fint med massor av folk =) Sen åkte vi till restaurang China och åt lite fin mat.... Mmmm, det va gott =)
Sen så va vi bjudna på fest av en som Malin dejtade för ett tag sen, så vi åkte dit och sa hej sen åkte vi lika fort som vi kom =) Så då åkte vi hem till mig och planerade min 25 års fest =)
Det kommer att bli sååå bra och roligt. Vi har även kommit på ett tema =) Och jag hade visst fler vänner än jag trodde..... =) Så vi kommer att bli ca 35 personer..... Inbjudningskort kommer inom kort, så ni vet när det är och kan ta öedigt om ni jobbar =) Visst det är ju lite mer än ett halvår kvar.... Men man måste ju börja i tid =)

Och idag så har vi varit och hälsat på Johanna & Tomas och deras lilla mirakel Hampus =) Såååå himla söt.
Det var kul att träffa dom igen, har ju inte varit där på ett tag, har saknar dom faktiskt.
Sen åkte vi hem till mig och kollade på tv.... Och mös lite förstås =).... Sen vart det tråkigt så då gick vi ut och gick, Hamnade på ica och köpte lite frukost och en melon som vi gick hem till Marcus och delade på =).... det var inte igår man åt melon men attans såååå gott der är =)

Nu till gladheten..... Vi har det sååååååååååå underbart ihop nu förtiden......... Vi har roligt kan umgås utan tjafs och vi tröttnar inte på varandra =) Nu blir det nästa sååå att man blir lessen när den andra går.
Och i helgen så har vi pratat om vi ska handla julklapparna ihop, framtiden mm. På både mig och han låter det som om vi vore ett par men vi har bara inte sagt det rakt ut.... Vet inte om vi är ett par men det känns jävligt bra iaf =)
Umgås vi inte så pratar vi i telefon flera ggr per dag =) Han är sååå söt min lilla M =)

I morgon är det skola, känns lite sådär när alla ska sitta och prata om sina praktiker medans jag inte har nåt att säga. jag börjar ju min praktik på tisdag. Det ska bli spännande och se hur det fungerar på ett behandlingshem för tjejer.... jag återkommer med rapport om det senare =)

Nej nu måste jag försöka att sova för nu slog kl 00.00 och jag ska ju upp i morgon..... Så

Puss och godnatt

// Petra

RSS 2.0